Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Claudiu Bleont, Nádasi Erika, Újréti László, Rumi László 2018. augusztus 17., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Let it be (Hadd legyen) kiállítás a debreceni MODEM-ben
Európai Hidak Fesztivál a Müpában
Kamionszínpaddal tér vissza az Opera Székelyföldre
Az évad első bemutatója a családoké
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. május 16.
Végéhez közeledik a REFLEX4 Sepsiszentgyörgyön

Vége fele közeledik a sepsiszentgyörgyi REFLEX4 Nemzetközi Színházi Találkozó, amelynek programjában nagy hangsúlyt kapott a zene és színház viszonya, és amely ennek a gondolatnak a jegyében zárul majd a sZempöl együttes koncertjével május 16-án 21 órától a színházban.

Az elmúlt napokban a fesztiválon látható előadások nem csak a zene és színház viszonyához kapcsolódtak, de a klasszikustól eltérő színházi gondolkodásmódokat is közvetítettek. A budapesti HODWORKS Grace című előadása, amely 2017-ben elnyerte a legszínvonalasabb kortárs táncművészeti alkotásáért járó Lábán-díjat, a tánc és színház közti mezsgyén mozogva csillogó, absztrakt revüként viszi színre négy táncos közösségi gyónását.
Jelenet a Hodworks – Grace előadásából
A brit-német Gob Squad társulat egyik leghíresebb és régóta műsoron lévő előadása, az Andy Warhol ikonikus filmje által inspirált Kitchen a hatvanas évek közegét rekonstruálja. A pop-art, a szupersztárok, a feminizmus, drogok és szexuális felszabadulás korát felidéző alkotás intermediális színházi performansz, amelynek a közönség a szó szoros értelmében, a színészek helyébe lépve is részese lehet. A berlini székhelyű She She Pop csoport édesanyáikkal közösen készített, a Tavaszi áldozat című előadását is megtekinthette a fesztivál közönsége. Igor Sztravinszkij orosz zeneszerző korszakalkotó balettjén keresztül az alkotók az áldozati mintázat működését körvonalazzák, két generációt, az anyák és lányok képét, vallomásait exponálva egymásra. Monumentális szellemi vállalkozás a budapesti Örkény Színház József és testvérei című előadása, amelynek rendezését Ascher Tamás és Gáspár Ildikó jegyzik közösen. Thomas Mann regényének színpadi adaptációja József történek újramesélésén keresztül az emberi kultúra kialakulásának mélyen eredő gyökeréig vezet vissza. Nagy érdeklődés fogadta a Maria Răducanu Quartet koncertjét is. A nemzetközi jazz-szakma egyik legkülönlegesebb hangú énekesnője a román népzenét ötvözi a jazzel egyedülálló hangzásvilággá, amely egyszerre tradicionális és formabontóan kortárs.
Joseph and his Brothers
Helyi előadásként tekinthette meg a közönség a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház produkcióját. A Carmen Lidia Vidu által rendezett Romániai napló.Sepsiszentgyörgy dokumentumszerű vízió a helyi lakosok életéről. Hat színész önéletrajzi vallomásán és viszonyulásán keresztül kirajzolódik a város, amelyben élnek. A REFLEX4 utolsó színházi programja szintén helyi alkotás, a fesztivál zárónapján az M Studio Lift című produkciója lesz látható.

 A REFLEX4 keretében nyílt meg az Among Poles címet viselő csoportos képzőművészeti kiállítás, amely a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben napközben június 15-ig, 11 órától 19 óráig látogatható hétfő kivételével.

Forrás: Reflex 4 Fesztivál
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a