Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Claudiu Bleont, Nádasi Erika, Újréti László, Rumi László 2018. augusztus 17., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Let it be (Hadd legyen) kiállítás a debreceni MODEM-ben
Európai Hidak Fesztivál a Müpában
Kamionszínpaddal tér vissza az Opera Székelyföldre
Az évad első bemutatója a családoké
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. május 12.
Veszprémi Petőfi Színház 2018/2019-es évada

A színház az elkövetkező évadban öt nagyszínházi három gyermekszínházi és két ifjúságiszinházi bemutatót hirdetett meg. A Latinovits-Bujtor Játékszínben öt új produkciót láthatnak az érdeklődők. Több nagysikerű produkció is műsoron marad 2018/2019-es évadban.

A jövő évad első bemutatója a Nyitott ablak című zenés játék lesz Szilágyi Tibor rendezésében – hangzott el a teátrum hétfői sajtótájékoztatóján. A Kossuth és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész elmondta, 21 évvel ezelőtt már színpadra állította ezt az előadást Veszprémben, de bízik benne, hogy most még nagyobb sikert érnek el az előadással. 53 éves pályafutása alatt többször játszott és rendezett már a Veszprémi Petőfi Színházban. A bohózat, Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván műve klasszikusnak mondható. A nagyközönség szeptember 28-án láthatja először.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes az aktuális évad nézőszámait ismertetve elmondta, az idei évadban 20.406-an váltottak bérletet az előadásokra. A vidéki színházak viszonylatában ez előkelő szám, különösen, hogy több színházzal is rendelkezik a város. A nézőszám a bérletet és jegyet vásároló nézőkkel együtt június végéig elérheti a 100 ezer főt.

A „közösségben a közösséggel” szlogenünk szellemében szeretnénk továbbra is dolgozni– erősítette meg Oberfrank Pál igazgató, hozzátéve, folyamatosan keresni kell a kapcsolatot a nézőkkel. Ezt célozta meg az áprilisban megtartott Érzékenyítő fesztivál is, amelynek keretében négy előadásból álló érzékenyítő színházi esten vehettek részt a nézők. A nagy érdeklődés bebizonyította, hogy szükség van ilyen rendezvényekre, így biztos, hogy jövőre ismét megrendezik a programsorozatot.

Ismertették a Veszprémi Petőfi Színház 2018/2019-es évadának programját:
A nagyszínpadon színre kerül Nóti károly: Nyitott ablak, Szurdi-Szomor-Valla: Diótörő és az Egérkirály, Molier: Tartuffe, Don Gordon: Esőemer című darabja, a gyermekszínház három az ifjúsági színház két bemutatót tart. A Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadást láthatnak az érdeklődők.

Több nagysikerű produkció is műsoron marad 2018/2019-ben, úgymint a Holt költők társasága, az Isten pénze, a Kurázsi mama és gyermekei, a Tanár úr kérem, a Jövőre veled, ugyanitt első része, valamint Az őz. Elhangzott még, a Veszprémi Petőfi Színházban a következő évadban is elérhetők lesznek akadálymentesített előadások a 90 decibel Projekttel együttműködésben.

Szó volt még a tervezett rekonstrukcióról is, amelynek előkészületei folyamatosan zajlanak a háttérben. A mostani tervek szerint a 2018/2019-es évad produkcióit még nem érinti a mintegy 9 milliárd forintos beruházás.

Elhangzott, a bérletárak nem változnak a következő évadban. Továbbra is elérhető lesz a Korhű színházi program, amelynek révén a 75 év felettiek díjtalanul tekinthetik meg az előadásokat. Kapható lesz a Petőfi összes bérlet, amely szabadon választott 10 előadást tartalmaz, kedvező konstrukcióban. A bérletek már megvásárolhatóak.

Természetesen az idei évad még nem ért véget, számos bérletes és bérletszünetes előadással várják nézőiket a színházba. Május 26-án gyermeknapot tartanak, június 1-jén a népszerű Bérletek éjszakája program kerül megrendezésre, majd június 21-24. között első alkalommal kerül sor a veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra.

Forrás: Veszprémi színház
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a