Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Lukács Sándor, Kelemen István 2018. július 21., szombat
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. április 13.
New York-i Metropolitan előadásai a Müpa-ban

Ma már nem kell feltétlenül ott lennünk a helyszínen, ha részesei szeretnénk lenni a világ egyik legjelentősebb operaháza, a New York-i Metropolitan felejthetetlen előadásainak. A Metropolitan Opera Live in HD közvetítéseihez Magyarországon elsőként csatlakozott Müpa már tizenegyedik éve varázsolja New Yorkot Budapestre.

A 2018/19-es évad közvetítései

A csúcstechnikának köszönhetően a Fesztivál Színházban és az Előadóteremben az előadások olyan élményt nyújtanak, mintha magunk is ott lennénk a New York-i operaházban. A darabok megértését magyar feliratok segítik, a szünetekben pedig érdekes háttér-információkat kaphat (angol nyelven) a fellépőkről és a produkcióról

Verdi: Aida
Október 06., szombat 18:55
Napjaink egyik legnépszerűbb szopránja, Anna Nyetrebko most először lép a Metropolitan színpadára az Aida címszerepében. Riválisát, Amnerist a kiváló grúz mezzoszoprán, Anita Rachvelishvili, Radames egyiptomi fővezért pedig az utóbbi években a világ legnagyobb operaházait meghódító Alekszandrsz Antonenko alakítja.
Az élő közvetítés ismétlése: 2018. október 7. 18:00, október 14. 18:00
Verdi: Aida
Saint-Saëns: Sámson és Delila
Október 20., szombat 18:55
A Metropolitan új produkciójában két világsztár, Elīna Garanča és Roberto Alagna a 8 éve megvalósult, érzéki Carmen után újra együtt varázsolja el a közönséget. A lehengerlő látványvilágú előadást a Tony-díjas Darko Tresnjak rendezi, aki 20 év után tér vissza a Metbe, vezényel: Sir Mark Elder.
Az élő közvetítés ismétlése: 2018. október 21. 18:00

Puccini: A Nyugat lánya   
Október 27., szombat 18:55
Puccini operáját annak idején éppen a Metropolitanben, Toscanini vezényletével mutatták be. Eva-Maria Westbroek lenyűgöző intenzitású játékkal kelti életre a vadnyugati hősnőt, Minnie-t, partnere, Jonas Kaufmann sztártenor a bandita Dick Johnson szerepében tűnik fel, a rendező Giancarlo Del Monaco.
Az élő közvetítés ismétlése: 2018. október 28. 18:00
Puccini: A Nyugat lánya
Nico Muhly: Marnie
November 10., szombat 18:55
A 36 éves Nico Muhly új operájának alapja Winston Graham regénye, amelyből 1964-ben Alfred Hitchcock forgatott pszichothrillert. A vonzó külsejét kihasználó főszereplőt a szuggesztív alakításairól híres Isabel Leonard kelti életre, az előadást pedig az izgalmas látásmódú Michael Mayer rendezi

Verdi: Traviata
December 15., szombat 18:55
Az operairodalom egyik legtöbbet játszott darabját a Met frissen kinevezett zeneigazgatója, Yannick Nézet-Séguin vezényli, Michael Mayer új rendezése pedig ezúttal az eredeti korban tartja a történetet. Pazar színpadkép és ragyogó szereposztás: Violettát a népszerű primadonna, Diana Damrau alakítja.
Az élő közvetítés ismétlése: 2018. december 16. 18:00

Cilea: Adriana Lecouvreur
2019. január 12., szombat 18:55
A Puccini-kortárs Francesco Cilea operáját az 1907-es Met-bemutató óta az operaház mindössze két rendezésben játszotta, ezért is különleges Sir David McVicar világszerte sokat dicsért, igazi barokk színházba képzelt új színrevitele. A címszerepben Anna Nyetrebkót láthatjuk, Bouillon hercegnét Anita Rachvelishvili alakítja, Maurizióként pedig Piotr Beczała nyűgöz le.
Az élő közvetítés ismétlése: 2019. január 13. 18:00, január 20. 18:00

Bizet: Carmen
2019. február 02., szombat 18:55
Napjaink legkeresettebb Carmenje kétségtelenül Clémentine Margaine: a francia mezzoszoprán alig néhány évvel ezelőtt robbant be a nemzetközi operaéletbe, partnere pedig a francia-olasz sztártenor, Roberto Alagna. A Met évtizedek óta egyik legnépszerűbb darabját Sir Richard Eyre állította színpadra.
Az élő közvetítés ismétlése: 2019. február 10. 18:00
Bizet: Carmen
Donizetti: Az ezred lánya
2019. március 02., szombat 18:55
Mit kezd magával egy markotányosnő egy palotában? Marie virtuóz szerepét a kiváló dél-afrikai Pretty Yende alakítja, fiatal tiroli legényként pedig Javier Camarena lép színpadra. A karmester Enrique Mazzola, a rendezői székben pedig a londoni Royal Opera legendás produkcióját is jegyző Laurent Pelly ül.
Az élő közvetítés ismétlése: 2019. március 3. 18:00

Wagner: A walkür
2019. március 30., szombat 17:00
A nibelung gyűrűje Richard Wagner szinte filmszerűen elképzelt felnőtt meséje - ennek a tetralógiának második darabja A walkür. Az operát Philippe Jordan vezényli, aki korábban a nagy Wagner-dirigensek, Daniel Barenboim és Jeffrey Tate mellett dolgozott, a két szerelmest Eva-Maria Westbroek és Stuart Skelton alakítja, Brünnhilde szerepében Christine Goerke látható.

Poulenc: A kármeliták
2019. május 11., szombat 18:00
1794-ben tizenhat kármelita apácát végeztek ki Párizsban. Az ő történetükön alapszik Poulenc a hit próbáját középpontba állító darabja, amelyet John Dexter rendezésében láthatunk. Blanche nővér bőrébe Isabel Leonard bújik, a kolostor első perjelnőjét pedig a Met legendás szólistája, Karita Mattila kelti életre

Forrás: Müpa Kommunikáció – theater.hu
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a