Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Claudiu Bleont, Nádasi Erika, Újréti László, Rumi László 2018. augusztus 17., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Let it be (Hadd legyen) kiállítás a debreceni MODEM-ben
Európai Hidak Fesztivál a Müpában
Kamionszínpaddal tér vissza az Opera Székelyföldre
Az évad első bemutatója a családoké
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. október 3.
Maszk őszi programok

A fellépésekhez kapcsolódóan két mozgásóra is lesz a társulat tagjaival: október 6-án, pénteken 17.00 órától Kun Attila táncos-koreográfus, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, október 7-én, szombaton 11.00 órától pedig Horváth Adrienn táncos tart 75 perces mozgásórát az érdeklődőknek.

A Közép-Európa Táncszínház vendégjátékával folytatódik őszi programsorozatunk a Régi Zsinagógában.
Október 6-án, pénteken 15.00-kor a Ki vagy te, kortárs tánc? című ingyenes táncismereti előadását mutatja be nálunk a társulat, egy szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató produkciót, amiben részletek szerepelnek több emblematikus KET-előadásból, ezeket pedig narratív táncismereti részek kötik össze. Október 7-én, szombaton 19.30-kor két szólóelőadást láthatunk Mádi Lászlóval és Jakab Zsanettel InSoundOut és Lilith címmel: mindkét produkció a K-Arcok sorozat része, amiben a társulat tagjai vendégkoreográfusokkal dolgoznak együtt.
A fellépésekhez kapcsolódóan két mozgásóra is lesz a társulat tagjaival: október 6-án, pénteken 17.00 órától Kun Attila táncos-koreográfus, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, október 7-én, szombaton 11.00 órától pedig Horváth Adrienn táncos tart 75 perces mozgásórát az érdeklődőknek. Korhatár nincs, képzettség nem szükséges (de ha van, az sem baj), kényelmes utcai ruha ajánlott. A részvétel mindkét órán ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a maszk@maszk.hu címen október 4-én éjfélig.

Október 9-én, héfőn 19.30-kor az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programja lesz Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című "one homeless woman show"-ja. A színésznő egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nő élettörténetét - és saját tapasztalatait - írta színpadra, az előadást pedig az idei évadban felterjesztették a Színikritikusok díjára Különdíj-kategóriában. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal Szilasi László író-irodalomtörténész, A harmadik híd című regény szerzőjének vezetésével. Az előadáshoz kapcsolódóan Egyesületünk ruhagyűjtést szervez: arra kérjük nézőinket, hozzanak magukkal ezen az estén egy-egy használható állapotban lévő, de már megunt meleg holmit (sálat, pulóvert, kabátot), amit a szegedi hajléktalan ellátó rendszer intézményeinek fogunk eljuttatni.

Október 12-én este fél 8-tól újra tánc: a Tünet Együttes LOOP - merülés két levegővel című előadásában szintén két szólót láthatunk: a Loopban Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, míg Furulyás Dóra a Lomtalanításban sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Október 14-én az SZTE Őszi Kulturális Fesztiváljának újabb programja Nyíló combok erdein túl címmel Nagy Dániel Viktor verses-zenés estje: az előadás Győrei Zsolt A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből született, Nagy Dániel Viktor mellett a szerző előadásában csendülnek majd fel hol olvasva, hol énekelve, hol pedig verselve a néhol pimaszabb, néhol erotikusabb, néhol pedig szomorkás, de mindenféleképp mosolygásra okot adó írások. Őszi programsorozatunk október 15-én zárul a 2015-ben alapított, fiatalokból álló, szegedi Kamakiri Dance Company Inverz / Sáskajárás című dupla előadásával, a társulat két új bemutatójával.

Forrás: MASZK
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a