Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sashalmi József, Szabó Anikó 2018. július 22., vasárnap
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. szeptember 11.
A Julius Caesar nyitja a Szöuli Előadóművészeti Fesztivált

A kolozsvári színház Julius Caesar című, Silviu Purcărete által rendezett előadása nyitja pénteken a tizenhetedik alkalommal megrendezett dél-koreai Szöuli Előadóművészeti Fesztivált.

A 2001 óta minden ősszel megszervezésre kerülő nemzetközi találkozó Dél-Korea, valamint egész Ázsia egyik legrangosabb kulturális fesztiválja. A multidiszciplináris rendezvény programjában évről évre a világ legkiemelkedőbb színházi- és táncelőadásai szerepelnek, a fesztivál célja a kortárs előadóművészet sokszínűségének megismertetése a koreai közönséggel. A fesztivál egy hónapon keresztül, több helyszínen zajlik. A tizenhetedik kiadásra hét ország tizenhét társulata érkezik Szöulba. Görögország, Írország, Nagy Britannia, Franciaország, Kanada és Dél-Korea mellett a Kolozsvári Állami Magyar Színház egyetlen magyar nyelvű, egyszersmind egyetlen romániai társulatként kapott meghívást a találkozóra. A kolozsvári társulat nem először vendégszerepel Dél-Koreában, 2011-ben a Tompa Gábor által rendezett III. Richárd, míg 2013-ban az Andrei Șerban rendezte Suttogások és sikolyok kapott meghívást a távol-keleti fővárosba.

A 2015 októberében bemutatott produkció címszerepét Bogdán Zsolt játssza, további szerepekben Bács Miklós, Viola Gábor, Balla Szabolcs, Kató Emőke, Györgyjakab Enikő, Albert Csilla, Bodolai Balázs, Dimény Áron, Farkas Loránd, Fogarasi Alpár, Kántor Melinda, Keresztes Sándor, Laczkó Vass Róbert, Szűcs Ervin, Váta Loránd, Platz János. A Julius Caesar három alkalommal, szeptember 15-én, 16-án és 17-én lesz látható a fesztivál egyik központi helyszínén, a szöuli ARKO Arts Theatre-ben.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a