Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Csiki Orsolya 2018. január 18., csütörtök
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Bozó Andrea: Menni kell, csinálni, egy pillanatra sem feladni
Emblematikus előadások a FILM-SZÍNHÁZ-KLUB műsorán
Dráma az osztályteremben – Farkas Ádám a Klamm háborújáról
A Budaörsi Infó írása az Egerek és emberekről
Regény nagybőgővel – szabad alkotás Csehov nyomán a kolozsvári színházban
Madách hírek


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. július 13.
Adorjáni Bálint sármos filmszínészként hódít Szegeden

Új szereplőkkel tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékokra a tavalyi hollywoodi musicalsiker, az Ének az esőben ezen a hétvégén. Az álomgyár aranykorát idézi meg a romantikus darab, melyben különleges technikával még az eső is elered a színpadon.

Fergeteges fesztiválelőadás született tavaly az Ének az esőben hollywoodi musicalből a Szegedi Szabadtéri csillagtetős színpadán, a Budapesti Operettszínház együttműködésével. Nem csoda, hogy a nézők visszatapsolták a romantikus történetet, melynek címadó dalát még az is jókedvűen dúdolja, aki sosem látta a világ egyik legismertebb filmjét.

“Visszavarázsoljuk a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak – mondja Harangozó Gyula rendező, aki Somogyi Szilárd társrendezővel közösen vitte színre a sikerdarabot tavaly. – Természetesen az esőt sem a jóistenre szeretnénk bízni! Sokkal inkább a látványos, fényekkel és veítéssel is megerősített saját esőfüggönyünkre.” A fülbemászó Singin’ in the rain dallamai alatt összesen 532 liter víz zúdul esőcseppek formájában a színpadra.

Több méteres filmszalagok alkotják a grandiózus stúdióhangulatot, Horgas Péter díszlettervező jóvoltából. Ebbe a szürkés, fémes közegbe kiválóan illik Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, úgyhogy lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában. A táncnak, és különösen a sztepptáncnak óriási szerepe van az előadásban: a koreográfus Lőcsei Jenő és Hajdu Anita volt. Kirobbanó hangulatban árasztják el a táncosok az ezer négyzetméteres színpadot, mosolyt csalva ezzel a nézők arcára is.

Idén új szereplőket láthat a Szegedi Szabadtéri közönsége a musicalben. Don Lockwood, a macsó filmszínész Adorjáni Bálint lesz, szerelmét, a feltörekvő, bájos színésznőt, Kathy Seldent Bordás Barbara játssza, Lina Lamont, a némafilmek sztárja, aki ha megszólal, mindenki menekül, Kékkovács Mara lesz.

Bálint szabadúszóként csatlakozott a Budapesti Operettszínház csapatához. “Nagy öröm számomra, hogy prózai színészként, egy ilyen fantasztikus zenés főszerepben próbálhatom ki magam – árulta el nekünk. – A műfaj sajátosságait előadásról előadásra folyamatosan sajátíthatom el, és nagyon élvezem játszani ezt a karaktert ami tele van humorral, sármmal, érzelemmel és eleganciával.”

Don mindig vidám barátját, Cosmo Brownt pedig Kerényi Miklós Máté alakítja, ő tavaly is lenyűgözte játékával a nézőket. “Én mindig annyira boldog vagyok, hogy bárhol, bármikor táncra tudok perdülni - mondja a színész. – Sőt, rendszeresen szoktam énekelni az utcán. Ezért is jó, hogy már van jogosítványom, és autóval közlekedek, mert így talán kevésbé néznek rám furcsán az emberek. Ha süt a nap, és picit esik az eső, szerintem az a legkúlabb dolog a világon…! A karakterem is olyan típus, aki a borongós körülmények közt is mindig talál valami derűt.”

Az Ének az esőbent július 14-én, 15-én és 16-án láthatják a nézők. 

Forrás: Szeged Szabadtéri Játékok
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a