Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Claudiu Bleont, Nádasi Erika, Újréti László, Rumi László 2018. augusztus 17., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Let it be (Hadd legyen) kiállítás a debreceni MODEM-ben
Európai Hidak Fesztivál a Müpában
Kamionszínpaddal tér vissza az Opera Székelyföldre
Az évad első bemutatója a családoké
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. április 20.
Íme a 2018/2019-es évad bemutatói!

A beszélő köntös musical változatával indul az új évad a kecskeméti Katona József Színházban október 2-án, a Város Napján! A 2018/2019-es évadtervet a ma megtartott sajtótájékoztatón hirdette ki Cseke Péter direktor, Rusznyák Gábor főrendező és Barta Dóra, a balett társulat vezetője. Jó hír! Felnőtt bérlettel az eddigi 5 helyett 6 nagyszínházi előadást láthat a közönség.

- Vidéki színház lévén, a műsorterv összeállításakor fontos szempont volt a műfaji sokszínűség – mondta el a sajtótájékoztatón Rusznyák Gábor. – Szórakoztató, elgondolkodtató és kísérletező előadások egyaránt helyet kapnak az új évadtervben, hogy azok is megtalálhassák a számukra érdekes produkciókat, akik kikapcsolódáshoz választják a színházat, és azok is, akik ennél többre vágynak. Az elmúlt években a rendelkezésre álló erőforrásokhoz képest emberfeletti munkát végzett el a társulat, és ez így lesz jövőre is.
A beszélő köntöst Szente Vajk rendezésében láthatja a közönség, mégpedig a klasszikus értékeket mai zenei és látványvilággal ötvözve. A 2018/2019-es évad második nagyszínházi bemutatója Carlo Goldoni Nyaralás című komédiája lesz. A nézők a 60-as évek SZOT-üdülős balatoni nyaralásának hangulatát idéző előadást láthatnak, Rusznyák Gábor rendezésében.
A 6. évadát kezdő Kecskemét City Balett új, önálló produkcióját, a Traviatát szintén a nagyszínházban tekintheti meg a kecskeméti közönség. Mint Barta Dóra, a társulat vezetője elmondta, Verdi örökérvényű remekművét korszerű, s egyúttal a megszokottnál gazdagabb zenei textúrával, izgalmas látványvilággal állítják színpadra.
Természetesen idén sem marad el a szilveszteri bemutató! Az óévet a Balfácánt vacsorára című vígjáték előbemutatójával búcsúztatja a társulat, Cseke Péter rendezésében. Az 5. bemutató Shakespeare egyik leghíresebb drámája, az Othello lesz, amelyet Rusznyák Gábor állít színpadra. S végül egy krimi: Agatha Christie Tíz kicsi néger című világhírű művét április 5-étől láthatja a közönség, Cseke Péter és Rusznyák Gábor rendezésében.
A gyerekeknek két bemutatóval készül a társulat: a Jancsi és Julis Grimm-átiratban először lép közönség elé a nagyszínpadon a Cseke–osztály! Majd következik az immár hagyományos operamese, amelyben Mozart, Donizetti és Rossini dalai köré sző történetet Németh Virág.
A Kelemen László Kamaraszínházban két bemutatót tartanak a következő évadban. Október 6-ától lesz látható Béres Attila rendezésében A király beszéde című dráma, amelyet sokan ismerhetnek a 4 Oscar-díjjal elismert amerikai filmfeldolgozásból. Természetesen idén is lesz operett: a Fekete Péter romantikus meséjét a Kaposvári Egyetem egykori hallgatói, Benkó Bence és Fábián Péter, a k2 Színház alapítói rendezik.
A Ruszt Stúdió Színház három bemutató helyszíne lesz a 2018/2019-es évadban. Az ügynök halálát Porogi Dorka, Bertolt Brecht Baal című színművét Zsótér Sándor állítja színpadra. A sort egy romantikus vígjáték, Leonard Gershe A pillangók szabadok zárja.
Folytatódik az új évadban az osztályterem-színházi sorozat! Az idei bemutató, a Klamm háborúja sikere bizonyította, hogy a vállalkozás hiánypótló volt Kecskeméten. A következő előadás Réczei Tamás Osztályelső című darabja lesz, amelyet a szerző rendezésében láthatnak a diákok.
A hagyományoknak megfelelően május 15-én kezdődik az „előbérletezés”. A régi bérlők helyét június 29-ig tartják fenn, aki tehát szeretné megújítani bérletét, május 15-e és június 29-e között teheti meg ezt. Az előbérletezés időszakában minden teljes árú ’6+1’ típusú bérletet 10%-os kedvezménnyel lehet megváltani, kivételt csupán a Katona bérlet és a páholy bérletek képeznek. Fontos változás és sokak számára jó hír, hogy a felnőtt bérlet az eddigi 5 helyett 6 nagyszínházi produkcióra és egy kamara- vagy stúdió színházi előadásra érvényes.

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a