Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Boér Ferenc, Katonka Zoltán, Márton László 2018. április 23., hétfő
spacer
Gyulai Várszínház
Shakespeare Fesztivál Gyula
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Épület
Igazgatóság
2005. július 22., péntek 20:30 - Tószinpad
Három tenor koncertje

Népszerű tenoráriák neves operaszerzőktől - a műsoron Puccini, Verdi, Donizetti, Csajkovszkij, Leoncavallo, Mascagni híres tenoráriái szerepelnek.

Három tenor koncertje Tószínpad

Lee Jeong-Won,
Vladimir Kuzmenko,
Kairschan Scholdybajew
A tavalyi sikeres Jose Cura – Kocsis Zoltán operagála után az idén a nemzetközi operaélet három jól ismert tenorját hívtuk el egy koncertre, hogy gyönyörködhessünk csodálatos hangjukban, az operairodalom népszerű tenoráriáiban.

Lee Jeong-Won
Dél-Koreában, Szöulban végezte zenei tanulmányait a Yon Sei Egyetemen. A Koreai Nemzeti Opera színpadán Flotow Martha című operájában mutatkozott be kirobbanó sikerrel. A hazai fellépések után Olaszországba költözött, és az ascoli Piceno Akadémián tökéletesítette tudását. 988-ban első díjat nyert a nemzetközi Franco Corelli Énekversenyen, majd ezt követően Írországban a Wexford Fesztiválon Puccini: A nyugat lánya című operájának Dick Johnsonjaként aratott sikert. Számos nemzetközi megmérettetésen vett részt, amelyek közül kiemelten fontosak a Maria Callas, a Tito Schipa és a Giacomo Aragall nevével fémjelzett versenyeken aratott győzelmei. A Giacomo Aragall Énekversenyt követően a legendás szoprán, Montserrat Caballé partnereként szerepelt egy gálakoncerten Barcelonában, majd az olaszországi Folignóban Raina Kabaivanszka estjének vendége volt. A budapesti közönség előtt 2000 novemberében Kalaf szerepében kiemelkedő sikert aratott, így Puccini Turandot című operájának tenorhősét 2002-ben is elénekelhette az Erkel Színház színpadán. Repertoárján elsősorban a klaszszikus olasz operák tenorszerepei találhatók meg, de fellépett már olyan különleges műben Is mint Gounod: Sába királynője című operája.

Vladimir Kuzmenko
Ukrajnában született és karmesternek tanult a Kievi Konzervatóriumban. Mivel csodálatos tenor hangja volt, azonnal leszerződtette a Kievi Opera első tenornak. 1994-től a varsói Nagy Színház első tenoristája. Itt aratta jelentős sikereit Cavaradossi (Tosca), Andrej (Mazeppa) és Duca (Rigoletto) szerepeiben. Később többek között fellépett a Skót Operában, a Zürichi Operában és a Drezdai Állami Operában, a Müncheni Bajor Állami Operában és a Barcelonai Operában is. Rendszeresen fellép a moszkvai Bolsoj Operában is. 1999 óta rendes tagja a Stuttgarti Állami Operának. Kiemelkedően sikeres szerepformálása volt ezekben az operaházakban a Hermann (Pique Dame), Calaf (Turandot) és a Ramades (Aida).
Kairschan Scholdybajew
Kazahsztánban született. 1994-ben fejezte be Alma –Atában az állami zenekonzervatóriumot. Ezután az alma-atai operaház rendes tagja lett. Híres szerepformálásai a Traviátában, a Lammermuri Luciában, Bizet: Gyöngyhalászokban és Csajkovszkij: Anyegin című operáiban voltak. Több énekverseny győztese volt hazájában. 1997-ben kezdődött nemzetközi karrierje. A híres Wagner – bariton Berndt Weikl iskolájában tanult tovább Németországban, Lübeckben. Ebben a városban debütált a sajtó ovációjától kísérve Gounod: Faust című operájában. A népszerű énekes elnyerte a „Magas c” titulust. Olaszországban Mantovában Verdi Rigolettojában arat hatalmas sikert és Donizetti Don Pasquale operájában. A Rózsalovagban tapsolnak neki Lyonban, Puccini: Pillangókisasszonyában, A bohéméletben is kiemelkedő szerepformálásai vannak. Rendszeresen fellép Drezdában, Weimarban, Aachenben, Koblenzben, Moszkvában, Szentpéterváron, Kievben, Raguzában és Budapesten is. A tenorkoncerten a kibővített Reményi Ede Kamarazenekar a kassai opera karmestere, Igor Dohovic vezényli.


Előadás: július 22., 20.30 óra, Tószínpad

A gálaest programja:

KAirSCHAN SCHOLDyBAJEW:
1. Puccini: Bohémélet – Rodolfo áriája
2. Verdi: Rigoletto – A herceg áriája
3. Donizetti: A szerelmi bájital
4. Csajkovszkij: Anyegin – Lenszkij áriája

LEE JEONg-WON:
1. Puccini: Tosca – Cavaradossi áriája
2. Puccini: La fanciulla del West – Ramares románca
3. Leoncavallo: Bajazzók – Canio áriája
4. Verdi: A végzet hatalma – Alvaro áriája

VLADimir KuzmENKO:
1. Mascagni: Parasztbecsület – Búcsú az anyától
2. Verdi: A trubadúr – Ária és Stretta
3. Verdi: Aida – Radames románca
4. Csajkovszkij: A pikk dáma – Hermann áriája

Zenekari számok:
Verdi: La forza destino – Ouvertura
Mascagni: Cavalleria rusticana Intermezzo
Leoncavallo: Pagliacci Intermezzo
ráadás:
Puccini: Turandot – Nessun dorma


Belépőjegy: 5000 Ft, 6000 Ft, 7000 Ft
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a