Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Oláh Zsuzsa 2018. június 19., kedd
spacer
Temesvári Állami Csiky Gergely Színház
Temesvári Állami Csiky Gergely Színház Stúdió
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság

Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja, Kisvárda
Temesvári Állami Csiky Gergely Színház
spacer
Molière
A versailles-i rögtönzés avagy a majmos ház
L'Impromptu de Versailles
Molière nyomán
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Rendező: Sardar Tagirovsky
Díszlettervező: Dobre-Kóthay Judit
Jelmeztervező: Bajkó Blanka Alíz
Dramaturg: Sényi Fanni
Koreográfus: Baczó Tünde
Zeneszerző: Cári Tibor
Világítástervező: Lucian Moga
Video: Lucian Moga
Világítás: Gidó Zoltán
Hang: Constantin Coadă
Súgó: Czumbil Marika
Ügyelő: Molnos András
Rendezőasszisztens: Dobre Júlia
Bemutató:2017. 02. 28.
Előadás ismertető

Egy nagy formátumú alkotó emlékei és álmai között utazunk, melyekről legendák és dokumentumok szólnak. Nincs lineáris történet, egy visszaemlékezés közepén találjuk magunkat. De kinek a visszaemlékezése? Molière-é? A kortársaké? A miénk? Ezt a képzeletbeli utazást közösen próbáljuk meg felidézni, feltárni négy felvonáson keresztül. Mindegyik egy különálló világ. Minden évszak, minden felvonás egy előadás. Négy előadás, amely eggyé olvad. Egy emberi, egy alkotói vágy körforgása. Haláltól a születésig, születéstől a halálig.

Sényi Fanni, dramaturg


Sényi Fanni 1991-ben született Szombathelyen, majd a müncheni Ludwig-Maximilianus Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem után a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem dramaturg képzésére nyert felvételt. Szövegíróként, dramaturgként és fordítóként is dolgozott már több magyarországi és erdélyi, magyar színháznál is. Sardar Tagirovsky rendezővel legutóbb a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban dolgoztak együtt, ahol Molière ismert komédiáját, az Úrhatnám polgárt, valamint Tamási Áron Zöld ág című műve nyomán a Zongotát állították színpadra.

Sardar Tagirovsky az oroszországi Kazany városában született 1985-ben, később innen került Magyarországra, majd Marosvásárhelyre, ahol rendező szakon folytatta tanulmányait. Fiatal kora ellenére az utóbbi két évben számos szakmai kitüntetésben részesült, az általa rendezett előadások rendszerint felbukkannak hazai és külföldi színházi fesztiválok programjában.

Rendezői munkásságát megelőzően évekig dolgozott színészként, illetve bábszínészként, részt vett több nemzetközi munkában, melyek során olyan technikákat és színészvezetési módszereket sajátított el, melyeket saját munkái során is előszeretettel használ. Az utóbbi években szinte havi rendszerességgel vezet színész tréningeket, ahol sajátságos, kollektív szerepépítésnek nevezett Mihail Csehov és a Sztanyiszlavszkij−Strasberg−módszert Meyerhold biomechanikájával ötvöző technikát alkalmaz. Az általa rendezett előadásokban is nagymértékben fellelhetőek ennek a módszernek a nyomai.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a